Så går det till

 

Kokning
I vår stora ångkokare kokas bland annat socker och vatten till ca: 150 °C.

 
Beredning
Efter kokningen delas degen i två delar. En färgas den andra dras i en maskin så att luft blandas in i degen. Där får den sin vita färg.
 
Därefter rullas de olika delarna ihop för hand  till en stor rulle som sedan bearbetas vidare.

 
Bearbetning
Den stora rullen läggs i vår gamla maskin "Rulle". Successivt görs nu rullen smalare och smalare till dess att det blir en lång sträng.
 
Denna sträng hackas sedan upp till små goda karameller från Byske Karamellfabrik!

 

Bildgalleri

 

Byske Karamellfabrik

Byske Karamellfabrik, tidigare Carlstens Karamellfabrik, är ett av Byskes äldsta företag. Företaget har tillverkat karameller sedan 1906 då det grundades av Ester Carlsten.

Idag ägs företaget av Ludvig Viklund och producerar ca 25 ton godis per år.

Kontakta oss

Storgatan 10
930 47 Byske

Telefon: 0912 - 100 07

E-postadress
info@byskekaramellfabrik.se

Dela oss


© 2020 Byske Karamellfabrik
Information om cookies